De Moestuinclub

Krachtige gezonde groenten, een levende bodem en meer eenvoud in je moestuin

Moestuinieren: het lijkt simpel als je de vele filmpjes op internet bekijkt. Maar de één zegt dit en de ander dat. En uiteindelijk blijf je achter met een grote brei aan adviezen waarin je de weg verliest.

Join de Moestuinclub!
Succesvol moestuinieren doen we samen. Sluit je aan!

Dan kun jij een heldere en eenvoudige methode wel gebruiken. Met no dig (letterlijk niet spitten) krijg je houvast, bespaar je jezelf een hoop werk en voed je ondertussen het bodemleven, waardoor je een geweldige opbrengst krijgt. In de moestuinclub gaan we samen hiermee aan de slag, zodat je door de bomen het bos weer gaat zien.

Ik ben Hanna en ik ben gek op moestuinieren!

Het was mijn droom om een zelfpluktuin te beginnen en die heb ik waar kunnen maken.

 

Ik startte in 2015 met een jaaropleiding permacultuur en verrijkte mijn kennis over natuurlijk voedsel verbouwen. Daarna ontdekte ik de no dig methode, waar ik superenthousiast over werd.

 

Nu ben ik de trotse eigenaar van de Struintuin, een pluktuin in de Achterhoek, waar iedereen zelf superverse groenten, fruit en bloemen kan oogsten.

 

Ik neem je heel graag mee op mijn moestuinreis. Follow your heart en zet de eerste stap!

Met de moestuinclub versterken we elkaar en realiseren we een overvloedige en constante oogst. We gaan een heel jaar samen op reis en leren van elkaar. Elke maand nemen we alle moestuinacties door en duiken diep in essentiële onderwerpen zoals de werking van de bodem, de groei van planten en biodiversiteit.

 

Daarmee heb je een heldere strategie, gefundeerd op kennis van ecologische processen. Om te komen tot een moestuin vol gezonde en heerlijk smakende groenten.

Meld je aan

 

De moestuinclub – dit is wat je krijgt:

 

Maandelijkse online sessies

Iedere maand een gezamenlijke call via Zoom met diepgaande kennis én vooruitblik op de komende maand: welke acties zijn nodig in de moestuin? Plus ruimte voor al je vragen. De calls vinden plaats op verschillende dagen en zijn achteraf terug te kijken.

 

Specialistische masterclasses

Tweemaandelijks een uitgebreide gezamenlijke online masterclass over een specifiek onderwerp met een specialist uit een gerelateerd vakgebied. Denk aan onderwerpen zoals: permacultuur, composteren, fruitbomen, inmaken & fermenteren, voeding & gezondheid.

 

Toegang tot de community

In de community kom je in contact met de andere leden van de club. Hier kun je ervaringen uitwisselen, successen delen en vragen aan elkaar stellen. De community gaat open vanaf 1 mei 2024.

 

Dit alles een heel jaar lang, zodat we alle fases van het moestuinseizoen meepakken.

 

Bonus: Gratis toegang tot de online cursus ‘Een no dig moestuin ontwerpen en aanleggen’

Deze cursus t.w.v. €97 behandelt uitgebreid alle stappen om tot een ontwerp en het realiseren van je no dig moestuin te komen.

 

Wat is de prijs?

Dit volledige pakket heeft een totale waarde van €517, ofwel €43 per maand.

 

Je kunt nu tijdelijk gebruikmaken van een aantrekkelijke introductiekorting. Jouw investering komt hiermee op €288, een bedrag dat gelijkstaat aan €24 per maand.

 

Doe je mee?

 

Yes, ik sluit me aan!

Upgrade: Praktijkcursus

 

Wil jij je lidmaatschap van de Moestuinclub verdiepen door in de praktijk het no dig moestuinieren te leren? In de praktijkcursus gaan we in een kleine groep leden aan de slag op de Struintuin in Harfsen (Gld). Alle aspecten van het no dig moestuinieren komen daarbij aan bod.

 

Je leert alles over de no dig principes, over zaaien, uitplanten, wieden, omgaan met plagen en ziektes, water geven, je oogst te spreiden door het maken van een robuust teeltplan. Kortom, alles wat bij het no dig moestuinieren komt kijken. Je krijgt ook een aantal opdrachten mee om thuis uit te werken.

 

De cursus omvat 3 praktijkdagen van 9.00-13.30 uur met een klein groepje van maximaal 5 personen. Hierbij is veel ruimte voor jouw persoonlijke case. Van tevoren brengen we in kaart waar ieders behoefte ligt.

 

Tussen de lesdagen door houden we contact in 2 online sessies. Hierin bespreken we hoe het gaat, behandelen we vragen en nemen we de opdrachten door.

 

Daarnaast is er chatondersteuning via Whatsapp. Je krijgt een direct lijntje met de trainer voor vragen (beantwoording binnen 24 uur).

 

Indeling van de praktijkcursus:

Dag 1
o Kennismaken
o Wensen & doelen bespreken
o Uitleg teeltplan
o Bezoek Struintuin: basics no dig + volle grond zaaien
o Huiswerk: teeltplan maken met format in Excel

 

Tussendoor: online sessie

 

Dag 2
o Voorzaaien & verspenen
o Verzorging van zaailingen
o Uitplanten
o Huiswerk: masterclass bodemvoedselweb

 

Tussendoor: online sessie

 

Dag 3
o Biodiversiteit
o Wieden & water geven
o Verzorging van volwassen planten
o Beschermen tegen ziekten en plagen

 

De cursus vindt plaats op 3 dinsdagen of 3 donderdagen. De aankomende cursusdata zijn:
Dinsdag 7 mei, 21 mei en 4 juni
Donderdag 16 mei, 30 mei en 13 juni

 

De prijs voor de praktijkcursus is €495, maar als tijdelijke introductieprijs vragen we nu €395.

De cursusdagen zijn inclusief koffie & thee en een vegetarische lunch.