De Moestuinclub

Krachtige gezonde groenten, een levende bodem en meer eenvoud in je moestuin

Moestuinieren: het lijkt simpel als je de vele filmpjes op internet bekijkt. Maar de één zegt dit en de ander dat. En uiteindelijk blijf je achter met een grote brei aan adviezen waarin je de weg verliest.

Join de Moestuinclub!
Succesvol moestuinieren doen we samen. Sluit je aan!

Dan kun jij een heldere en eenvoudige methode wel gebruiken. Met no dig (letterlijk niet spitten) krijg je houvast, bespaar je jezelf een hoop werk en voed je ondertussen het bodemleven, waardoor je een geweldige opbrengst krijgt. In de moestuinclub gaan we samen hiermee aan de slag, zodat je door de bomen het bos weer gaat zien.

Ik ben Hanna en ik ben gek op moestuinieren!

Het was mijn droom om een zelfpluktuin te beginnen en die heb ik waar kunnen maken.

 

Ik startte in 2015 met een jaaropleiding permacultuur en verrijkte mijn kennis over natuurlijk voedsel verbouwen. Daarna ontdekte ik de no dig methode, waar ik superenthousiast over werd.

 

Nu ben ik de trotse eigenaar van de Struintuin, een pluktuin in de Achterhoek, waar iedereen zelf superverse groenten, fruit en bloemen kan oogsten.

 

Ik neem je heel graag mee op mijn moestuinreis. Follow your heart en zet de eerste stap!

Toen ik met moestuinen begon, heeft Hanna me enorm goede tips gegeven. Inmiddels ben ik redelijk gevorderd, nog steeds leer ik veel van haar. Ze tuiniert met liefde voor de natuur en weet echt héél veel.” – Jacqueline

___________________________________________________________________________________

 

Met de moestuinclub versterken we elkaar en realiseren we een overvloedige en constante oogst. We gaan een heel jaar samen op reis en leren van elkaar. Elke maand nemen we alle moestuinacties door en duiken diep in essentiële onderwerpen zoals de werking van de bodem, de groei van planten en biodiversiteit.

 

Daarmee heb je een heldere strategie, gefundeerd op kennis van ecologische processen. Om te komen tot een moestuin vol gezonde en heerlijk smakende groenten.

Meld je aan

 

De moestuinclub – dit is wat je krijgt:

 

Toegang tot de online cursus No dig moestuinieren

Een uitgebreide cursus met alles wat je moet weten over no dig moestuinieren. We gaan in op het maken van een teeltplan, de werking van de bodem, hoe te zaaien (volle grond en voorzaaien in trays), om te gaan met plagen en ziektes, wieden, water geven, biodiversiteit en nog veel meer. De modules zijn te vinden in tekst en audioversie + een aantal uitgebreide instructievideo’s.

 

Maandelijkse online sessies

Iedere maand een gezamenlijke call via Zoom met diepgaande kennis én vooruitblik op de komende maand: welke acties zijn nodig in de moestuin? Plus ruimte voor al je vragen. De calls vinden plaats op verschillende dagen en zijn achteraf terug te kijken.

 

Specialistische masterclasses

Tweemaandelijks een uitgebreide gezamenlijke online masterclass over een specifiek onderwerp met een specialist uit een gerelateerd vakgebied. Denk aan onderwerpen zoals: permacultuur, composteren, fruitbomen, inmaken & fermenteren, voeding & gezondheid.

 

Dit alles een heel jaar lang, zodat we alle fases van het moestuinseizoen meepakken.

 

Bonus: Gratis toegang tot de online cursus ‘Een no dig moestuin ontwerpen en aanleggen’

Deze cursus t.w.v. €97 behandelt uitgebreid alle stappen om tot een ontwerp en het realiseren van je no dig moestuin te komen.

 

Wat is de prijs?

De totale waarde is €761, maar met een kortingscode kun je nu tijdelijk gebruikmaken van een aantrekkelijke korting. Jouw investering komt hiermee op €300, een bedrag dat gelijkstaat aan €25 per maand.

Let op: de code is drie dagen geldig. Check je mail voor de geldigheid.

 

Doe je mee?

 

Yes, ik sluit me aan!

FAQ

Hoe zien de maandelijkse online calls eruit?

In de maandelijkse calls behandelen we alle acties voor de komende maand en behandel ik vragen die jij als deelnemer hebt. Iedere maand zal zijn eigen focus hebben. Zo gaan we in de winter in op het maken van een teeltplan en de aanplant van vaste bomen en struiken. In de lente zal de nadruk meer liggen op het zaaien en opkweken van jong plantgoed en in de zomer/herfst op de oogst en het onderhoud van je tuin.

 

Wanneer vinden de calls plaats?

De calls vinden niet op een vaste dag plaats, maar op verschillende dagen. Er komt altijd een opname beschikbaar, dus mocht je een keer niet in de gelegenheid zijn om aan te haken, dan kun je de video op je eigen moment terugkijken. Je vragen kun je altijd van tevoren indienen. Een volledig overzicht van de momenten vind je hier.

 

Kun je ook starten als het geen lente is?

De lente is een fijne tijd om te starten met een no dig moestuin. Het wordt weer lekker weer en je hebt het hele seizoen nog voor je. Maar het is niet zo dat je later in het jaar niet meer kunt beginnen of kunt omschakelen. Ieder seizoen heeft zijn eigen voordelen. In de zomer kun je prima nog allerlei herfst en wintergewassen telen. En als je in de herfst begint, kan het bodemleven juist goed in je moestuinbed settelen, om extra vruchtbaar te beginnen in de lente. De winter is juist weer ideaal om een teeltplan voor het volgende jaar te beginnen en om vaste bomen en struiken te planten. Kortom, ieder moment in het jaar is perfect om te starten met no dig en om in te stappen in de Moestuinclub.

 

Hoeveel ruimte is er om vragen te stellen?

Je wordt voorafgaand aan iedere maandelijkse call uitgenodigd om je vragen in te dienen. Die worden vervolgens behandeld tijdens de call. Mocht je nog een mondelinge toelichting willen geven tijdens de call, dan is daar ook de mogelijkheid voor. Ieder heeft weer zijn eigen focus en uitdagingen, dus ook er zullen ook interessante vragen van anderen zijn, waar je zelf misschien nog niet bij had stilgestaan.

 

Waarom duurt het traject een jaar?

Het lijkt misschien of een moestuinseizoen een aantal maanden duurt, hooguit van maart tot eind oktober. En het is ook zo dat in de herfst en in de winter er meer rust is. Maar dat is juist de ideale periode om je te verdiepen in hoe de moestuin werkt en om minder frequente klussen uit te voeren. Zoals een plan maken voor het volgende seizoen, het jaarlijkse onderhoud en de aanplant van bomen en struiken. In alle seizoenen zijn er dus relevante acties om aan te pakken.